### Tanner`s Percent Post

Tuesday, June 2, 2009
Mr. Harbeck asked us to make a post with questions off of a sheet we did in class. We had to do five questions, three from part A and any two from part B.

Part A

1. 245% of 356.8

356
___= 3.568
100
3.568x 245=874.16

2. 68.75% of 730
730
___=7.3
100

7.3
___=1.825
4
1.825x3=5.475
7.3x68=496.4
496.4+5.475=501.875

3. 360% of 129.95
129.95
_____=1.2995
100
1.2995x360=467.82

Part B

1.Table Salt is a chemical compound of sodium and chlorine. recommended daily intake is about 1700 mg. If Canadians consume 182% of this amount on average, how much sodium is one person eating daily?

182% of 1700
1700
____=17
100
17x182=3094

One Canadian consumes 3094 mg. of sodium daily.

2.The 4900 seat hockey arenas was 63% full. How many people were at the game

4900
____=49
100
49x63=3087

3087 people were at the game

### Jowella's Percent Post

Monday, June 1, 2009
For this post, I chose to answer 5 questions from the paper that Mr.Harbeck gave to us during math class. Here are the five questions that I chose to answer.

4.(c) 245% of \$356.80?

(d) 68 3/4% of 730?

(e)60% of \$129.95?

6. Table salt is a chemical compound of sodium and chlorine. Recommended daily intake is about 1 700mg. If Canadians consume 182% of this amount on average, how much sodium is one person eating daily?

8. The Nile River is about 209% the length of the Yukon River. If the Yukon River is 3 168 km. How long is the Nile River(to the nearest km)? show your work.

The Nile River is 6 621.12 km long.

Part A

Part B

### Linda's Percent Post

Sunday, May 31, 2009
Hello everyone! Mr. H assigned us all a post answering a few percent questions, and here is mine. Feel free to leave a comment!

The first question asks what is 245% of \$356.80. To solve this particular question the easiest way to do so is to use a ratio chart, as shown in the image above. As mentioned previously, the question asks what is 245% of \$356.80, meaning \$356.80 is the whole, or 100%. That is the first thing you put is what 100% is, or the whole. Our goal is to find what 245% of \$356.80 is, so the easiest way to attack this kind of question is to find what 1% is. So how do we get from 100% to 1%? We divide by 100! Remember, whatever we do to one side we must to do the other (of the ratio chart). 100% divided by 100 is 1, and 356.80 divided by 100 is 3.5680. Now that we know what 1% of \$356.80 is we can easily find out what 245% is quickly, simply by multiplying 1 by 245. Quite obviously, 1 multiplied by 245 is 245, and 3.5680 multiplied by 245 is 874.16. Our answer is \$874.16.

The question asks what 68 3/4 of 730 is. We're using a ratio chart to solve this question. We begin with what 100% is, and divide that by 100 on both sides to find what 1% is, which in this case, is 7.3. From there we multiply 1 by 68.75 because that is the percent of we are looking for. Our answer is 501.875.

The question asks what 360% of 129.95. We begin our ratio charts with what 100% is, which would be 129.95. To easily find what 360% is since we know what 100% is, we divide 100% by 1, (which finds us 1%) and multiply by 360, which would obviously give us 360%. Since we divided and multiplied said numbers on the Percents side, we must do so on the Value's side. 129.95 divided by 100 is 1.2995, and 1.2995 multiplied by 360 is 467.82. Our answer is \$467.82.

The question asks for the commission of a house if the house is sold for \$345 000. To do that we find what 6.75% of 345 000 is. We begin our ratio chart with what 100% is, which in this case is \$345 000. We divide 100% on both sides by 100 to find 1 percent, which is 3450, and multiply that by 6.75, which is 23287.5%. Our answer is \$23287.50. We do this because commission is what the salesmen gets off of what he/she sells. He/She gets a certain percentage (in this case 6.75) of the sales price (in this case \$345 000) so that's why we solved for 6.75% of 345 000.

The question asks how much sodium is one person eating daily if people are eating 182% of 1700 mg of it. As always be begin by writing out what 100% is, which would be in this case 1700. We divide that by 100 on both sides to find 1%, which would be 17. Then we multiply that by 182 on each side to solve for our answer. Our answer is 3094 mg. We do this because 1700 mg is what is recommended about, and what people are usually taking in is 182% of this. Our goal was to find 182% of that because that's what people were taking in.

### Percent Post

Part A

1) 245% of \$356.80

The easiest way to solve this question is to use a ratio table. The question is what is 245% of \$365.80? \$365.80 is the whole or 100% and 245% what you are trying to find in the whole. Here is a picture of what it looks like to solve it with a ratio table.
The answer is \$874.16.

2) 68 3/4% of 730

For this question you could also use the ratio table.
3) 360% of \$129.95

I'm going to use a ratio table to solve this question.
Part B
Miguel bought a car for \$4700. He made a down payment of 191/2%. How much was the down payment?

I think the easiest way to solve this question is to use a ratio table to help you solve it.

For this question you have to find 19 1/2% of \$4700. To find that, the easiest is to find the value of 1%. To do that you have to divide it by 100; the answer would be 47. The next thing you do is multiply 19.50(same as 19 1/2) by 47. The answer you get is 916.50.

About 5.6% of Canadians have Type 2 Diabetes. If Canada's population is 32 million, about how many Canadians have this condition.

For this question you have to find out the amount of Canadians have Type 2 Diabetes. To do that you have to find 5.6% of 32 million. First you have to divide 100 by 100 which gives you 1 and then multiply 1 with 5.6. You also do that to 32 million, you divide it with 100. It gives you 32000 and then you multiply it with 5.6. The result is 179 000 and that is the answer.

Part A --
1) 245% of \$356.80
356.80 / 10 = 35.68 (10%)
35.68 / 2 = 17.84

245% of \$356.80 is \$874.16

_____________________________________________

2)
68 3/4% of 730

730 / 100 = 7.3 (1%)
7.3 / 4 = 1.825 (1/4%)
1.825 x 3 = 5.475 (3/4%)

7.3 x 68 = 496.4 (68%)
496.4 + 5.475 = 501.875 (68 3/4%)

68 3/4% of 730 is 501.86 (rounded up to nearest hundredth)
__________________________________________________

3)
360% of \$129.95

129.95 / 10 = 12.995 (10%)
12.995 x 36 = 467.82 (360%)

360% of \$129.95 is \$467.82
____________________________________________

Part B --

5) The 4900 seat hockey arenas was 63% full. How many people were at the game?

4900 / 10 = 490 (10%)
490 / 10 = 49 (1%)

2940 + 147 = 3087 (63%)

3087 people were at the hockey game.
_______________________________________________

3) Miguel bought a car for \$4700. He made a down payment of 19 1/2%. How much was the down payment?
4700 / 100 = 47 (10%)
47 / 2 = 23.5 (1/2%)

893 + 23.5 = \$916.50

Miguel's down payment was \$916.50
______________________________________________

1) The commission for the sale of a house was 6 3/4%. If the house sold for \$345 000, how much was the commission. Show your thinking.

My Thinking :
345,000 =100%; I have to find commission (6 3/4%)
345,000 / 100 = 3450 (1%)
3450 / 4 = 862.5 (1/4%)
862.5 x 3 = 2587.5 (3/4%)

20,700 + 2587.50 = 23,287.50

The commission was \$23,287.50
________________________________________________

### Percent Post

Saturday, May 30, 2009
Part A
1) 245% of \$356.80
245% of \$356.80 is \$874.16

2) 68 3/4% of 730
• 3 *divided by* 4 = 0.75
• 68 3/4% = 68.75%

68 3/4% of 730 is 501.875

3) 360% of \$129.95
360% of \$129.95 is \$467.82

Part B
1) The commission for the sale of a house was 6 3/4%. If the house sold for \$345 000, how much was the commission. Show your thinking.
• 3 *divided by* 4 = 0.75
• 6 3/4% = 6.75%

The commission was \$23 287.50.

5) The 4900 seat hockey arenas was 63% full. How many people were at the game?
There were 3087 people at the game.